lauantai 7. elokuuta 2010

Taustaa

Kesäloma edessä, eikä mitään suunnitelmia. Pitää siis keksiä jotain puuhaa kolmeksi viikoksi. Ei perhettä, ei yhteisesti sovittuja lomia kenenkään kanssa, ei elämää, joten luontainen suunta on jotakuinkin omilla poluilla ja vaikka mökillä. Mökki vain on Rovaniemellä ja minä Vantaalla. Lähtis vaikka ajan kuluksi pyöräilemään... hmm.

Siitä se ajatus sitten lähti.

Lomapäiviä on 21 ja pikavilkaisu kartan läpi sanoo, että matkaa Vantaalta Rovaniemelle on 1039 km. Minulla on toimiva polkupyörä, mutta ei hajuakaan retkipyöräilyn saloista. Ensin laitoin tämän ajatuksen FB:n seinälleni ja sain vastaukseksi "heitä kehiin joku ryhmä: "jos 10 liittyy, poljen pyörällä vantaalta rovaniemelle". No kymmenen ilmoittautui saman tekstin perään heti kättelyssä, joten jätin ryhmän perustamatta. Toisenakin FB:n ryhmät tuntuvat nykyisin saavan vähän turhan ankarasti julkisuutta, vaikka tempaukset olisivat miten mahdottomia, joten jätin väliin kokonaan. Ongelma tiedon puutteesta ei silti väistynyt.

Lyhyesti järkeiltynä jos jaksaa tahkota päivässä n.100km pyörällä, tämä ei välttämättä olekkaan enää niin mahdoton ajatus. Ja kun ottaa huomioon kokemuksen, jonka tästäkin projektista saa, niin yhtäkkiä ajatus ei enää tuntunutkaan niin kovin toteuttamiskelvottomalta. Elämässäni olen kuitenkin kantanut selässäni rinkkaa useammankin kerran, kun olen vaellellut tunturipurojen raikkaudessa ja matkaa on tolppakoneella kertynyt satoja kilometrejä. Miksipä ei pyörälläkin, varsinkin kun ottaa huomioon, että niitä varusteita ei selässä tarvitse kantaa.

Netistä löytyi muutamia hyviä asialistoja joista yhtä lähdin noudattamaan tämän suunnitelman toteuttamisessa. Sana kiertämään, vanhat retkeilijän opit käyttöön ja asiat paperille. Mitä tarvitsen mukaani, mitä osaan, millainen reitti, miten monta päivää tien päällä, ja mihin majoitun? Tekemisen puutetta tuskin tulee...

Niin ja tietysti reissulle tavoite! Tälle yritykselle asetin 3 tavoitetta:
1) päästä perille 21 vuorokauden aikana
2) valokuvata jokaista reissulla poljettua kilometriä kohti yksi valokuva
3) löytää Kuopiosta se postilaatikko, joka suattaapi olla siinä postin vieressä... (palataan tähän Kuopiossa)

Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.

1 kommentti:

  1. Hieno asenne ja reissu!
    Luulisin, että kuva/km, tulee olemaan aika kova haaste.

    Oma vinkkini: Ajopaidan oikeassa takataskussa mulla on pokkarikamera, jolla voin otta kuvan liikkeestä. Aikaleimojen perusteella, saan yhdistettyä paikkatiedon GPS:n logista kuvaan. Joten jos näen jotain mielenkiintoista, voin ottaa kuvan, ja myöhemmin tarkastella netistä, että mikä se oli.

    Toinen vinkki: Pyörämatkailun ehdottamasti paras puoli on, että näet paljon, pääset erikoisiin tilanteisiin, ja pyörällä on helppo pysähtyä. Älä turhaa stressaa kilometreistä, jos matkalla on nähtävää ja koettavaa.

    Terveiset pyörämatkalta Antwerbenistä. Ostin menolipun Rostockiin, ja nyt täällä. Aika näyttää, mihin suuntaan huomenna taas jatkan.

    Oikein hyvää reissua Sinulle!

    T: Kontti

    VastaaPoista